​‣ Zichttermijn & Retouren

4b-plus-webwinkel.nl hanteert een wettelijke zichttermijn van 14 werkdagen na ontvangst van de bestelde artikelen door de consument. Als ontvangstdatum zal de datum gelden zoals verstrekt door onze vervoerders.

Op internet aankopen is de wet “Bescherming van de consument bij op afstand gesloten overeenkomsten” van toepassing. Sommige artikelen vallen buiten de retourregeling, zoals maatwerkproducten en goederen die door hun aard niet kunnen worden teruggenomen. De kosten voor het retourzenden komen voor rekening van de koper.

Indien de koper één of meerdere artikelen retour zendt, en voldoet aan de in deze zichttermijn- en retourregeling gestelde voorwaarden, dan wordt het verschuldigde bedrag binnen 14 dagen retour gestort op bank- of girorekening.

Retourzending op grond van zichttermijn
Artikelen welke onder de retourregeling vallen mogen - mits ongebruikt, onbeschadigd, voor zover mogelijk in de originele verpakking en voldoende gefrankeerd - terug gezonden worden. De koper dient de retourzending zodanig te verpakken dat beschadiging tijdens het vervoer voorkomen wordt. 4b-plus-webwinkel.nl geeft de wijze van verzending aan: bijv. pakketdienst PostNL of transporteur DPD/DHL. Niet- of onvoldoende gefrankeerde zendingen worden niet geaccepteerd. Om een snelle afwikkeling mogelijk te maken dient de koper 4b-plus-webwinkel.nl op voorhand te verwittigen over de aanstaande retourzending. Via de mail ontvangt de koper hiertoe een retourformulier, welke in zijn geheel dient te worden ingevuld en bij de retourzending moet worden bijgesloten.

4b-plus-webwinkel.nl behoudt zich het recht voor om in geval van door de koper veroorzaakte schade aan geretourneerde artikelen, de herstelkosten hiervan in rekening te brengen. Voor bepaalde artikelen geldt dat ze alleen ongeopend geretourneerd mogen worden. Dit staat vermeld op de verpakking.

Retourzending op grond van proefplaatsing
Machines, apparatuur of interne transportmiddelen welke op proef geplaatst zijn, worden op basis van gemaakte afspraken teruggenomen mits onbeschadigd en voor zover moglijk in de originele verpakking. De aanvrager van de proefplaatsing dient de retourzending zodanig te verpakken dat beschadiging tijdens het vervoer voorkomen wordt. 4b-plus-webwinkel.nl geeft de wijze van verzending aan: via PostNL of transporteur. Om een snelle afwikkeling mogelijk te maken ontvangt de aanvrager via de mail een retourformulier, welke in zijn geheel dient te worden ingevuld en bij de retourzending moet worden bijgesloten.

4b-plus-webwinkel.nl behoudt zich het recht voor om in geval van door de gebruiker(s) veroorzaakte schade aan geretourneerde goederen, de herstelkosten hiervan in rekening te brengen.

Retourzending op grond van reclame
Artikelen welke onder de retourregeling vallen mogen op grond van reclame - voor zover mogelijk in de originele verpakking en voldoende gefrankeerd - terug gezonden worden. De koper dient de retourzending zodanig te verpakken dat beschadiging tijdens vervoer redelijkerwijs niet te verwachten valt. 4b-plus-webwinkel.nl geeft de wijze van verzending aan: via PostNL of transporteur. Niet- of onvoldoende gefrankeerde zendingen worden niet geaccepteerd. Om een snelle afwikkeling mogelijk te maken dient de koper 4b-plus-webwinkel.nl op voorhand te verwittigen over de retourzending.

4b-plus-webwinkel.nl behoudt zich het recht voor om in geval van door de koper veroorzaakte schade aan geretourneerde artikelen, de herstelkosten hiervan in rekening te brengen. Retourzendingen op grond van reclame zijn onderhevig aan onze garantievoorwaarden zoals deze in onze Algemene Voorwaarden staan vermeld.


Vermissing pakket
Een verzonden pakket blijft voor risico van 4b-plus-webwinkel.nl tot het moment van in ontvangst name door de koper. Als de koper 3 werkdagen na verzending het pakket niet bezorgd heeft gekregen, dient onze klantenservice hiervan op de hoogte te worden gebracht. Bij een door ons als vermist aangemerkt pakket, wordt vervolgens de procedure "vermissing pakket" gestart.

Pakketvermissing procedure
De vermissing van een pakket wordt onmiddellijk gemeld bij de vervoerder. Deze zal een onderzoek instellen. In het slechtste geval kan dit tot 15 werkdagen in beslag nemen.

Vervolgactie op basis van uitkomst onderzoeksresultaat vervoerder
Afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek van de vervoerder zijn er de volgende vervolgacties.

Pakket is teruggevonden
Het pakket zal opnieuw op het afleveradres worden aangeboden.

Pakket is definitief vermist of ernstig beschadigd
Er wordt een nieuw pakket samengesteld en op het afleveradres aangeboden.

Pakket is volgens vervoerder afgeleverd
Als de vervoerder overtuigend kan bewijzen dat het pakket is afgeleverd, ontslaat dit 4b-plus-webwinkel.nl van elke vervolgactie.

Zichttermijn- en retourregeling integraal onderdeel van de Algemene Voorwaarden
De hier beschreven zichttermijn- en retourregeling is integraal onderdeel van de “Algemene Voorwaarden Stichting Webshop Keurmerk” waar 4b-plus-webwinkel.nl sinds oktober 2010 bij is aangesloten.

Algemene Voorwaarden Stichting Webshop Keurmerk
De Algemene Voorwaarden van de Stichting Webshop Keurmerk zijn tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond en NTO in het kader van de Coördinatiegroep Zelfreguleringsoverleg (CZ) van de Sociaaleconomische Raad en treden voor de Stichting Webshop Keurmerk in werking per 1 juli 2012.

Deze Algemene Voorwaarden zullen worden gebruikt door alle leden van de Stichting Webshop Keurmerk met uitzondering van financiële diensten als bedoeld in de Wet Financieel Toezicht en voor zover deze diensten onder toezicht staan van de Autoriteit Financiële Markten.

Klik hier voor de Algemene Voorwaarden 
Versie laatst gewijzigd op 01-07-2015

Is er misschien iets anders waarmee we u kunnen helpen? 
Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Catalogi (download)

Download catalogus!
Vermelde prijzen in de product-
catalogus zijn geldig tot 29.02.202
Neem contact met ons op voor
een actuele scherpe offerte!

Download catalogus!
Vermelde prijzen in de product-
catalogus zijn geldig tot 29.02.202
Neem contact met ons op voor
een actuele scherpe offerte!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2010 - 2024 4B-Plus B.V. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel